Mi is az a gitterbox?

 

Gitterbox

A gitterbox az egyik leggyakrabban használt tároló eszköz, a különböző áruk szállítása vagy raktározása során. Szállítása közúti, vasúti és vízi úton is történhet. Kialakításának köszönhetően targoncával való mozgatása is egyszerűen megoldható, valamint rakásolható is. Nagy teherbírású, kiválóan alkalmas tömegáruk sérülésmentes tárolására és szállítására.

műanyag gitterbox

 

A hagyományos gitterbox fából és rozsdamentes acél rácsból készül, de napainkban már műanyagból készült, összecsukható gitterboxokkal is találkozhatunk. A rácsos kialakításnak köszönhetően a gitterboxban szállított vagy tárolt áruk egyszerűen szemrevételezhetők, amivel csökkenthetők a szállítási és raktározási hibák (melyek a rosszul felcímkézett tárolókból adódnak).

A gitterboxokat számos gazdasági és ipari területen alkalmazzák, például az acél-, fa- vagy műanyaglapok, valamint az építőanyagok szállításakor, de akár hulladékkezelés során is. Szabvány méretének, és egymásra pakolhatóságának köszönhetően lehetővé teszi a hely maximális kihasználását mind raktározás, mind pedig szállítás során. A gitterboxok elején található egy lenyitható ajtó, mely segítségével könnyebben hozzáférhetünk a benne tárolt árukhoz. Emellett minden gitterboxon található egy információs tábla elhelyezéséhez használható tartó is.

A gitterboxok kialakítása nem csak a targoncával való emelést teszi lehetővé, hanem a daruval való mozgatását is. Fontos megjegyezni, hogy villás emelővel, targoncával mind a 4 irányból egyszerűen emelhető és mozgatható.

A gitterboxok önsúlya 85 kg, terhelhetőségük 1500 kg., belső méretei: 1200 x 800 x 970 mm, míg a külső méretei 1240 x 835 x 970 mm.error: A teljes tartalom szerzői jog védelme alatt áll.